top of page
1204351.webp
ogenj1.jpg
Dobrodošel/la med kresnike in kresnice!
S Simonom Prosenom, ki raziskuje naše izvorne korenine in je predavatelj ter avtor knjige Povest o koreninah Slovencev, pripravljava nadaljujoče se dogodke, ki so preplet dediščine modrosti naših prednikov ter različne duhovne prakse, ki omogočajo prodiranje v skrivnosti našega bitja in intimno povezanost z Življenjem. Slovensko bajeslovje in naš osrednji mit o Kresniku, kažeta na to, da so imeli naši predniki globoka znanja in vedenja o človeku, metafiziki in naravi. Kresniki in kresnice so bili na našem prostoru svečeniki, močno povezani z ognjem - tudi na ezoterični način. 
S Simonom izhajava iz vprašanja: Kaj pomeni biti kresnik/kresnica danes? Ali se lahko povežemo z modrostjo naših izvornih korenin in jo razpremo z dostopnim duhovnim potencialom današnjega časa?

Predkrščanska družba je bila v bistvu izjemno prosvetljena. Prosvetljena družba pa je možna le s prosvetljenimi ljudmi, ki so povezani s sabo in vsem stvarstvom. To je jedro kresništva. 

Trenutno načrtujeva delavnice in dogodke na polne lune in ob starih slovenskih praznikih (ki so vedno povezani z ritmi narave kot npr. solsticij itd.), morda pa se počasi zasnuje tudi kaj več.

Dogodke vodiva v neokrnjeni naravi, na Posestvu Jasen, kjer so prisotni vsi elementi, tišina in kjer lahko vidimo še zvezde ...
PRIHAJAJOČI DOGODKI:
PRETEKLI DOGODKI:
bottom of page