top of page
1204351.webp
P05.jpg
Mistična senzorika 
V nas se skrivajo neslutene kapacitete subtilnih zaznav, ki presegajo običajni domet telesa - uma in odstirajo  nove in nove možnosti, kdo vse lahko smo oz. kaj vse je lahko realnost. Lahko smo polje čiste ljubezni, ekstaze ali blaženosti, lahko smo čista dobrost, lahko smo praznina in tišina, lahko smo tok energije, lahko smo lepota, lahko smo prisotnost, lahko smo čisti um in ne nazadnje - čista zavest. Ko razvijamo te notranje senzorje in vstopamo v mistično senzoriko, postajamo nekaj mnogo večjega, širšega in prodiramo v skrivnosti življenja. Ko se sami širimo, se širi realnost. S tem se spontano veča občutek svobode. Imamo samo eno ključno orodje - orodje naše pozornosti. Kamor jo usmerjamo, to postajamo in to je naš svet.

Sometimes you have to close your eyes

as each open gaze

turns you into the radiant Light

taking in every tiny particle

caught through your fleeting glimpse.

You are a black hole of the Light

between ecstatic being and non being

… your body wants to explode …

becoming everything and no thing.

You are walking heaven on Earth

and grounding Earth of heavens.

Anatomija realnosti

Preko mistične senzorike se nam odkrivajo novi in novi obrazi realnosti in začenjamo videti širšo sliko, ki sem jo poimenovala anatomija realnosti. Odkrivamo, da je naše telo mikrokozmos kozmičnega telesa in je hkrati lahko vhod v "dimenzije" možnih realnosti. Aktivirajo se nam različni energijski centri v telesu, ki so "senzor" spečifičnih možnih zaznav. Čez center srca prodiramo v vse žarke ali okuse ljubezni, dobrosti, lepote, blaženosti. Lahko se nam odkrije tudi zadnji srčni center ali pa duhovno srce. Čez glavo lahko prodiramo v razsvetljenje, čisti um, jasnino, ostrino razločevanja, zavest. Trebuh je gora negibnosti, skozi njega je vhod v tišino in praznino. Lahko se nam odpre spodnji lotus, korenski center, čez katerega priteka v nas ekstatična energija, ki energetizira centre, raztaplja blokade v telesu in si utira pot v "nebo", v razprtje zavesti. Potujemo čez različne možne realizacije in vsaka od njih je v sebi popolna. Skozi duhovno anatomijo lastnega telesa se nam razkriva širša anatomija realnosti: vsi možni obrazi manifestiranega, eksistence, kot tudi nemanifestiranega, čiste zavesti, esence. 

Ne obstaja bolj fantastično potovanje kot potovanje v te skrivnosti. Ki so skrivnosti le, dokler se nam ne razkrijejo.

Life is in love with your body.

Your body is body of Life.

It doesn't belong to you.

It belongs to Divine

which expresses itself as Life.

 

Surrender your mind,

surrender your heart,

but the final surrender is surrender of the body.

It becomes a clay of endless metamorphosis ...

experiential (play)ground of possible and almost impossible ...

reflecting the facets of Creator's imagination - creation.

Lit the sensing eyes of your body

to witness His embodied luminosity.

Na dogodkih, delavnicah in individualnih srečanjih vodim udeležence čez različne vstope v realnost in pomagam okušati in ostriti našo kapaciteto subtilnih zaznav. 
bottom of page