top of page
1204351.webp
20210725_133647 (2)_edited.jpg
Sem plesalka po oblakih realnosti, sem nebo ter oblaki sami. Pričujem sestavljanju in razstavljanju ujetih slik in razpiranj, kot oči peščene mandale v vetru. Včasih uspem zabeležiti ujete inserte neskončnega potovanja v poezijo, ki najlažje prenaša tudi tisto, kar je izza besed.

Petnajst let spontanega prežarjanja mojega telesa s kundalini energijo, raziskovanje transcendence in imanence preko plesa in giba, neprestano zrtje v skrivnosti realnosti in pričevanje njenemu razpiranju, potovanja čez ekstaze, blaženost, odpiranje energijskih centrov in jahanje na žarkih božanskih kvalitet, različna mistična izkustva, prosto padanje v tišino in praznino, eliminacija čez črno luknjo, vstopanje v kristalnost čistega uma in spominjanje zavesti, da je vse le - zavest in njen ples. Sem neskončno ljubljenje med manifestiranim in nemanifestiranim.

Najlažje bi se opisala kot božanski norec. Najraje sem na "prostoru Učitelju",  Posestvu Jasen: v divjini, naravi, ob ognju in vodi. Zamaknjena v subtilno čutenje in zrtje. V kraljestvih kačjih pastirjev, mahov, praproti in gob ... Na tem svetem prostoru tudi vodim delavnice, obrede in delam individualno z vsemi, ki se želijo potapljati globoko.

Po izobrazbi sem (univ. dipl.) filozofinja in doktorica varstva naravne dediščine. V resnici združujem ljubezen do modrosti oz. resnice in globoko spoštovanje, čutenje do narave. Moj um zna včasih tudi ostro reflektirati. Razišče percepcije in hkrati njihove meje. Vendar mi je lastna predvsem fluidnost med percepcijami in notranji instinkt, da se nikjer ne zadržujem predolgo. Fiksnost neke percepcije definira nekoga ... mene definirajo le stalne metamorfoze. V teh procesih se mi je ostrila "mistična senzorika", kapaciteta za širjenje subtilnih zaznav realnosti. Počasi se mi je izrisoval zemljevid anatomije realnosti - naše telo je mikrokozmos kozmičnega telesa oz. ustroja cele realnosti. Je sveto orodje in vhod v vse mogoče kozmične dimenzije, v vsa (kozmična) telesa. 


Na tem potovanju se vračam le tja, od koder sem prišla in potem se spet vračam sem, le da ugotavljam, da je tja in sem eno in isto, ki večno soobstaja v vsem razponu možnega.

Več o meni:

I am a fool

you'll see dancing in deep forests

with ecstatic smile of bubbling rivers

blessing meadows, bugs and hills

calling dragons and unseen

 

I am a fool

who see a hidden tear in smile

who gently kiss your armored mind

who listen to the gaps in worlds

and cry at jokes that are so mean

 

I am that fool

who just feel, feel and feel

open like a burning skin

having nothing but a moment

always on a road to nowhere

 

I am that fool

licking all the tastes of life

even if the tongue is bleeding

this body is an offer

a tool of sacred sacrifice

 

I am a fool

with eyes wide open in the awe

consuming seer and the seen

washed with freshness at each step

standing always naked as wind

 

I am a fool

you can laugh at

but cannot erase my inner smile

can never shut my innocence

or leave a scar in emptiness

 

 I am that fool

collecting cosmic timelines

in the avatar of dust

remembering that we are one -

one witness and the clay of life

 

I am a fool

nobody and nothing

but rich beyond the words

standing firmly on the ground

as zero in the gravity

bottom of page